5.4.15

Απάντηση στη βία με… μαξιλαροπόλεμο...

Απάντηση στη βία με… μαξιλαροπόλεμο (Video) - MediaBINTEO...
Μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και χρώματα "επιστράτευσαν" νεαροί κάτοικοι της Αθήνας οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος νωρίς το μεσημέρι, για να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στη βία.
Ο μαξιλαροπόλεμος διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με αφορμή τη...
σημερινή "παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου" από τα μέλη της διαδικτυακής πύλης Pillowfights.gr, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με το σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών για να αντιταχθούν στη χρήση βίας.

"Η σημερινή διοργάνωση είναι αφενός μια ευχάριστη εκτόνωση από όσα μας ταλανίζουν και αφετέρου ένας τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα κατά της βίας", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Κεχαγιά, από το Pillowfights.gr.

Η εθελόντρια του συλλόγου συμπαράστασης Παυλίνα Κατιάια έκανε, εξάλλου, έκκληση για τη συγκέντρωση ρούχων και φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε κακοποιημένες γυναίκες.

Η συγκέντρωση γίνεται στα γραφεία του συλλόγου, επί της Ιεράς οδού 294.

Μαξιλαροπόλεμος και στην Θεσσαλονίκη

Μια πρωτότυπη «μάχη» με… μαξιλάρια, έδωσαν νέοι και νέες το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της «παγκόσμιας ημέρας μαξιλαροπόλεμου», διασκεδάζοντας και στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα μη βίας.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα και στη χώρα μας, όπως ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και σε πόλεις του εξωτερικού.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: