16.4.15

Παπαδημούλης: Ώρα για νέες πρωτοβουλίες Τσίπρα...


... κόντρα στην κινδυνολογική καταιγίδα...
"Χρειάζεται τώρα ένας νέος κύκλος πρωτοβουλιών και διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, ώστε να ακυρωθεί η «επικοινωνιακή καταιγίδα» που μεθοδεύεται", τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο...
«Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο.

Ο κύριος Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο «έντιμος συμβιβασμός», τον οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι η ενδεδειγμένη λύση για ολόκληρη την Ευρώπη. «Το κόστος της ‘μη λύσης’», είπε χαρακτηριστικά, «θα είναι πολύ μεγάλο για ολόκληρη την Ευρωζώνη». Υπογράμμισε την ένταση –και έκταση- της κινδυνολογίας των ημερών, με τα σενάρια περί Grexit ή ελληνικής χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι μια ενδεχόμενη ρήξη στις σχέσεις Αθήνας – δανειστών θα άφηνε σχεδόν αλώβητη την ευρωπαϊκή ή παγκόσμια οικονομία.

Προς επίρρωση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, εκπροσώπων της Κομισιόν, αλλά και την τοποθέτηση (Τετάρτη) του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, που είπε ότια δεν θέλει καν να σκέφτεται τι θα μπορούσε να προκαλέσει τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες «εμπρηστικές» δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο κ. Σόιμπλε αποφάσισε να βγει από το … σιωπητήριο που του είχε επιβάλλει η Καγκελάριος Μέρκελ. Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις που θεωρεί ενδεδειγμένες: «Να κλειστούν σε ένα δωμάτιο τα τεχνικά κλιμάκια και να εργαστούν» και παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο να συμφωνηθεί ένα «μορατόριουμ», που θα προβλέπει την αποφυγή των υψηλών τόνων, οι οποίοι υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις. 

Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι τώρα ισχυρότερη από όσο στις εκλογές του Ιανουαρίου. Κληθείς να σχολιάσει  δηλώσεις  και αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο κ. Σαμαράς «άφησε ερείπια». προσθέτοντας πως υπό την ηγεσία του η Νέα Δημοκρατία οδεύει9 από το κακό στο χειρότερο.    

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: