15.4.15

Θα δεχτεί πιέσεις ο Βαρουφάκης...

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, θα πιέσει τον Γιάνη Βαρουφάκη να δεσμευτεί ότι...
θα «εμπλακεί ενεργά» με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επίλυση της αντιπαράθεσης σχετικά με τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω δήλωσε την Τετάρτη ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη και μεγάλης σημασίας για τους Έλληνες, τους Ευρωπαίους εταίρους τους και τους θεσμούς, «να εμπλακούν ενεργά και εντατικά μεταξύ τους και να βρουν ένα δρόμο να κινηθούν προς τα εμπρός».

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και «κατάλληλη χρηματοδοτική στήριξη» από τους Ευρωπαίους.

Τα σχόλια για τη συνάντηση Λιου-Βαρουφάκη, έρχονται λίγες ώρες έπειτα από τα νέα, αυστηρά μηνύματα των Ευρωπαίων αξιωματούχων προς την Αθήνα σύμφωνα με τα οποία οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της κινούνται σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι οι συζητήσεις θα πάρουν χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: