13.4.15

«Είσαι άνθρωπος και αξίζεις περισσότερα...»...



Μήνυμα σε έναν άγνωστο της άστεγο άφησε η ιδιοκτήτρια ενός καφέ στην Οκλαχόμα κι έλαβε ...
ανταπόκριση από όλες τις γωνιές των ΗΠΑ: «Σε αυτόν που ψάχνει τα σκουπίδια μου για να επιβιώσει...είσαι άνθρωπος και αξίζεις πολύ περισσότερο από τα τρόφιμα που πετάξαμε στον κάδο. Σε παρακαλώ πέρασε μέσα για ένα γεύμα με φρέσκα λαχανικά, χωρίς χρέωση. Δεν θα σε ρωτήσω τίποτα. Η φίλη σου, η ιδιοκτήτρια». 



Στο μήνυμα της η Ασλέι Τζίρον, που άνοιξε το καφέ P.B. Jams πριν από μερικούς μήνες, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να κατεβάσει την ανακοίνωση που έχει αναρτήσει και στην προθήκη του καταστήματος της και στον κάδο απορριμάτων, μέχρι να μπορέσει να προσφέρει το δωρεάν γεύμα στον άγνωστο ή την άγνωστη που προσπαθεί να ζήσει από τα σκουπίδια της. 

Εκανε και σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του καταστήματος της στο Facebook κάνοντας έκκληση για πληροφορίες: «Εάν τύχει και δείτε αυτόν τον άθρωπο», γράφει, «παρακαλώ σταματείστε και πείτε του εκ μέρους μου ότι δεν πρόκειται να κατεβάσω το μήνυμα μου μέχρι να μπεί στο κατάστημα...».

Γνωρίζει, λέει η Ασλεϊ ότι η περηφάνεια μπορεί να κρατά αυτόν που έχει ανάγκη μακριά, αλλά επιμένει ότι το δωρεάν γεύμα είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για κάποιον συνάνθρωπο της που τον εγκατέλειψε η τύχη: «Ολοι έχουμε βρεθεί σε κάποια κατάσταση που χρειαζόμαστε την βοήθεια των διπλανών μας, που χρειαζόμαστε κάποιος να μας απλώσει το χέρι. Κι εάν μπορώ να είμαι αυτό το άτομο που θα δώσει το χέρι του, είμαι αποφασισμένη να το κάνω».

P.B.Jams/ Facebook
Στο Facebook η ανάρτηση της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση κι απο άλλες πολιτείες, αποκαλύπτοντας πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα των αστέγων και των φτωχών σε όλη τη χώρα. Αναφέροντας παρόμοιες περιπτώσεις από Πολιτεία σε Πολιτεία, οι χρήστες προτείνουν και τρόπους βοήθειας που εφαρμόζονται σε άλλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ: με μια πολύ μικρή χρέωση στους λογαριασμούς πρόθυμων πελατών εστιατορίων, χρηματοδοτούνται γεύματα για όσους έχουν ανάγκη, με σχετικές αναρτήσεις στους χώρους εστίασης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: