9.4.15

Αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού



Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρηγορίου Λαμπράκη 240) στις 8 π.μ. τη Δευτέρα 20 Απρίλη, οπότε ξεκινάει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά.

Ο Συντονισμός ζητάει την διεξαγωγή της δίκης στην οποία η δημοσιότητα και η προστασία των μαρτύρων μας θα είναι εξασφαλισμένη και απαιτεί από την κυβέρνηση την έναρξη μιας πραγματικής και ουσιαστικής κάθαρσης του κρατικού μηχανισμού από τους φασιστικούς πυρήνες.
την διεξαγωγή της δίκης στην οποία η δημοσιότητα και η προστασία των μαρτύρων μας θα είναι εξασφαλισμένη και απαιτεί από την κυβέρνηση την έναρξη μιας πραγματικής και ουσιαστικής κάθαρσης του κρατικού μηχανισμού από τους φασιστικούς πυρήνες.

«Οργανώνουμε την κινηματική μας παρουσία κατά την διάρκεια της δίκης. Για να προστατευτούν τα θύματα των χρυσαυγιτών και οι αντιφασίστες που θα καταθέσουν, για να μην επιτρέψουμε  στους ναζί να οργανώσουν συγκεντρώσεις ηρωοποίησης των δολοφόνων», τονίζει το κάλεσμα.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική δίκη, η οποία και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας ενωτικής, μαζικής και μαχητικής αντιφασιστικής δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο: όσο περισσότεροι νεοναζί και για όσο περισσότερο χρόνο στη φυλακή. 

«Επειδή δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς  πρέπει να κάνουμε αυτή τη δίκη υπόθεση του κινήματος. Να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που δεν θα επιτρέπει εύκολα την αθώωση ή το πέσιμο στα μαλακά των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει τη Χ.Α. να βγει από την πολιτική και οργανωτική κρίση που  δημιούργησαν οι διώξεις, οι οποίες ήρθαν σαν αποτέλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος, θα την κάνει να επανακτήσει στοιχεία της νομιμότητας, θα στείλει μήνυμα επιβράβευσης στα τάγματα εφόδου και τελικά θα αφήσει ελεύθερο ένα κρίσιμο πολιτικό δυναμικό για να μπορέσουν οι νεοναζί να φτιάξουν την πιο "σοβαρή" Χ.Α., στήριγμα μιας μελλοντικής ακόμη σκληρότερης από αυτήν του Σαμαρά κυβέρνησης, σαν αυτή που οραματίζονται ο Μπαλτάκος, ο Κρανιδιώτης, ο Βορίδης, διάφοροι δημοσιογράφοι τύπου Παπαδημητρίου».

«Η δίκη της Χ.Α. θα διεξαχθεί σε μια ευνοϊκή για το κίνημα συγκυρία. Η δημιουργία κυβέρνησης με κορμό την αριστερά είναι μια νέα συνθήκη που πρέπει να εκμεταλλευτούμε προς όφελος του δικού μας στρατοπέδου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: