6.4.15

«Το Ποτάμι» προκρίνει τις πρακτικές Αθανασίου!...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Αντα Ψαρρά

«Νέο, αποκαλυπτικό δείγμα γραφής της “λογικής” που διακατέχει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ.: Ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος αδειάζει τις φυλακές χωρίς κριτήριο, χωρίς...
έγνοια για τη δημόσια ασφάλεια, χωρίς την επίλυση έστω κάποιων από τα χρονίζοντα προβλήματα του σωφρονιστικού μας συστήματος, ταυτόχρονα δημιουργεί 575 νέες θέσεις εργασίας σ’ αυτές, επιβαρύνοντας το ετοιμόρροπο Δημόσιο με 5.800.000 ευρώ για φέτος και από του χρόνου -και για κάθε χρόνο- με 8.700.000 ευρώ.
Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως είναι ότι ενώ επικαλείται ότι οι ανήλικοι πρέπει να επιτηρούνται όχι από δεσμοφύλακες αλλά από ειδικούς επιστήμονες, προσλαμβάνει 386 απόφοιτους Γυμνασίου (ΔΕ κατηγορίας) για τη φύλαξή τους!»

Παναγιώτης Καρκατσούλης, βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας Κ.Ο. (6 Απριλίου 2015)


Πολλά στελέχη του Ποταμιού επιμένουν να μην κατανοούν το φαινόμενο της συμφόρησης των φυλακών ούτε και τις δεκάδες καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακριβώς γι' αυτό το φαινόμενο.

Επιμένουν επίσης να μην κατανοούν την πραγματικότητα των πολύχρονων καθείρξεων και φυλακίσεων που αποτελούν ελληνικό φαινόμενο, ενώ ο σύγχρονος νομικός πολιτισμός στην Ε.Ε. μειώνει τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και προωθεί άλλες μεθόδους εναλλακτικών της κράτησης που αποδίδουν πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά την ανάγκη σωφρονισμού.

Σημειώνουμε ότι στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν ισόβιες ποινές και η ανώτατη ποινή είναι 15 χρόνια και επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι ισοβίτες από τον συνολικό αριθμό ισοβιτών σε ολόκληρη της Ε.Ε.

Πρόσφατα, μόνο για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών ασφαλείας, που πρόκειται να καταργηθούν, πάνω από 200 αστυνομικοί αποσπάστηκαν για να υπηρετούν εκεί, ενώ οι περισσότερες θέσεις σωφρονιστικών που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο είχαν ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, το στέλεχος του Ποταμιού δεν μπήκε, ως φαίνεται, στον κόπο να διαβάσει πώς και με ποιους όρους θα γίνεται η αποφυλάκιση, ούτε το τι σημαίνει φυλακή για τα ανήλικα.

Προεκλογικά βέβαια το Ποτάμι δήλωνε υπέρμαχος των αλλαγών για ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές, ο δε αρχηγός του κόμματος έκανε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές για το ίδιο θέμα.

Τι μεσολάβησε, άραγε, και  τώρα όλα αυτά πήραν μια τόσο ακροδεξιά και συντηρητική κατεύθυνση;
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: