18.4.15

Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Ολάντ-Πούτιν...


O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους την 24η Απριλίου στην Αρμενία, με αφορμή την...
επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, δύο ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση στο Παρίσι (την 22α Απριλίου) μεταξύ του Γάλλου προέδρου και του Ουκρανού ομολόγου του Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Η συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο Γερεβάν πραγματοποιείται στον απόηχο της απόφασης της Γαλλίας να αναστείλει έως το φθινόπωρο την παράδοση των πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις Παρισιού και Μόσχας.

Την Πέμπτη ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι αυτή η απόφαση της Γαλλίας δεν «έχει καμία σημασία» για τη Ρωσία καθώς η σύμβαση έχει ως στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, κυρίως να προσφέρει στήριξη στα γαλλικά ναυπηγεία.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: