6.4.15

Ο Πανούσης επιμένει: Ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής μου...


Στην περιπτωση που μου ζητηθεί να ασκήσω μία πολιτική με την οποία διαφωνώ, τότε...
 Διέψευσε για άλλη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, όσο και με τον...

υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό.  Είπε, επίσης, ότι ήταν και δική του εισήγηση η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Aναφερόμενος στο θέμα των Σκουριών, είπε ότι «εκεί έχουν αγριέψει τα πράγματα, θα έχουμε νεκρούς, αν συνεχιστεί η κατάσταση. Η αστυνομία βρίσκεται ανάμεσα σε 3.000 εργαζόμενους και 1.000 κατοίκους που συγκρούονται. Έχω πει στον κ. Λαφαζάνη ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική, δεν μπορεί να δώσει λύση η αστυνομία».


Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, ο Γ. Πανούσης τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ήπιας αντιμετώπισης των φαινομένων, σημειώνοντας ότι πρέπει κάθε φορά η κατάσταση να σταθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: