30.4.15

Αλ. Φλαμπουράρης: Αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα...

...οι εταίροι πρέπει να δεχθούν τη δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού...
"Αν οι εταίροι επιμένουν στην υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης όσων περιλαμβάνονται στο...
'mail Χαρδούβελη', τότε πρέπει να ερωτηθεί ο λαός"

Ο υπουργός Επικρατείας, Συντονιστής του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχολιάζοντας χτες, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία αν υπάρξει συμφωνία, το 61.9% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί δημοψήφισμα προς έγκριση της, έναντι 31% που το επιθυμεί, είπε ότι το αποτέλεσμα αυτό δείχνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαπραγματευτική ομάδα, στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Τόνισε ότι αν οι εταίροι επιμένουν στην υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης όσων περιλαμβάνονται στο 'mail Χαρδούβελη', τότε πρέπει να ερωτηθεί ο λαός. 

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι "δεν θα φθάσουμε στο δημοψήφισμα". 

Πρόσθεσε, ότι "αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας (της κυβέρνησης) και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού".

Ο κ. Φλαμπουράρης διατύπωσε επίσης την εκτίμησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στις αρχές του επόμενου μηνός, υπογραμμίζοντας ότι "θέλουμε μια συμφωνία αντίστοιχη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού". 

Σε σχέση με τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον υπερεκτίμησε την δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων. 

"Θεωρούσαμε ότι είμαστε σε μια ΕΕ αλληλεγγύης" είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Φλαμπουράρης. 

Τόνισε ότι με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα κέρδισε, πρώτον, η τάση για πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφωθεί στο 1,2%-1,5% και δεύτερον, το ότι "τελειώσαμε με την αξιολόγηση". 

Πρόσθεσε ότι αν οι εταίροι επαναφέρουν το θέμα αυτό, η ασυνέπεια βαρύνει αυτούς. 

Διευκρίνισε επίσης, ότι μόλις λυθεί το θέμα της ροής χρημάτων στην ελληνική οικονομία "σε μια βδομάδα ελπίζω" θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, "που κάποιοι την αποκαλούν ιδιωτικοποιήσεις". 

Ερωτηθείς αν τυχόν στις 9 Μαΐου δεν υπάρξει συμφωνία και τεθεί το δίλημμα "πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή πληρωμή μισθών και συντάξεων", ο υπουργός Επικρατείας απάντησε κατηγορηματικά πως "δεν υπάρχει δίλημμα. Πληρωμή μισθών και συντάξεων".

Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης ότι ως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να έλθουν στο επίπεδο της εμπορικής αξίας τους και θα προετοιμάσει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. 

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ούτε την πρώτη κατοικία, ενώ ενδεικτικά και επιφυλασσόμενος για τοποθέτηση κατόπιν ακριβών υπολογισμών, είπε ότι η 'γραμμή' για την φορολόγηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι πάνω από 200.000 ευρώ. 

Ανέφερε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι η καταβολή της 13ης σύνταξης ως το τέλος του 2015. 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι η κυβέρνηση με μόλις τριών μηνών άσκηση της εξουσίας, δέχεται πρωτοφανή επίθεση και παρ' όλα αυτά υλοποιεί ως ένα βαθμό το πρόγραμμα της, γεγονός που, δεδομένων των συνθηκών όπως υπογράμμισε, το χαρακτήρισε "άθλο"...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: