14.4.15

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

...για το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας...


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να οριστικοποιηθεί η...
λίστα των μεταρρυθμίσεων εν όψει της άτυπης συνεδρίασης του Εurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Παρότι ελληνική κυβέρνηση και πιστωτές φαίνεται να έχουν βρει κοινή γλώσσα, ανοιχτά ζητήματα παραμένουν για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ, τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι προστέθηκαν και οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Brussels Group,και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προχωρά σε νέους φόρους ή περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά και τα Brussels Group θα συνεδριάζουν σχεδόν μέρα παρά μέρα για να προχωρούν τα θέματα ένα - ένα.

Το ίδιο κλίμα στις διαπραγματεύσεις δυναμιτίζουν ξένα δημοσιεύματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Financial Times επικαλούνται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου και σημειώνουν ότι «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης, δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από τη χρεοκοπία».

«Η χώρα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία και όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο θα απογοητευτούν» αναφέρει σε απάντηση το Μαξίμου.

Η ελληνική πλευρά πάντως στη λίστα των μέτρων που προτείνει δεν συμπεριλαμβάνει αυξήσεις στον ΦΠΑ, ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ ανοιχτό ζήτημα παραμένουν οι ιδιωτικοποιήσεις...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: