18.4.15

«Πράσινο» τέρμα στα «ψέματα» Βαρουφάκη...

Τι ήθελε να χαρακτηρίσει ‘οφειλόμενη ενέργεια’ την επιστροφή των ομολόγων του ΤΧΣ στον ESM-EFSF ο Γιάνης Βαρουφάκης; Το έμαθαν στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν κάνει το θέμα ‘σημαία’ τους, και βγήκαν στα …κάγκελα.
«Δεν έχει...
δυστυχώς καμία αναστολή να πει ψέματα και να υιοθετήσει ψευτοδικολαβικά επιχειρήματα», είπαν για τον υπουργό Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι η παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, την οποία ταυτίζουν με παράταση του μνημονίου, που υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση –όπως παρατηρούν- ο κ. Βαρουφάκης προβλέπει την επιστροφή των 11 δις του ΤΧΣ στο EFSF.

«Τους πήραν τα λεφτά μέσα από τα χέρια και μετάέψαχναν να ζητήσουν πίσω το 1,2 δις», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας τον κ.Βαρουφάκη ότι τώρα ‘ανερυθρίαστα’ ρίχνει την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση γιατί υπέγραψε την αρχική σύμβαση! Θυμίζουν άλλωστε ότι στην προηγούμενη παράταση δεν προβλεπόταν τίποτα τέτοιο. Αντίθετα, τα 11 δις προορίζονταν για αποθεματικό της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. «Τα λεφτά τα πήραν μέσα από τα χέρια του κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου λόγω σκληρής και επιτυχούς διαπραγμάτευσης», λένε σε ειρωνικό τόνο, με τον ίδιο να υπογράφει ερήμην της Βουλής στη συνέχεια την παράταση του μνημονίου...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: