18.4.15

Η Ιταλία προετοιμάζεται για ενδεχόμενο οικονομικό σοκ...


«Η Ιταλία ενισχύεται για να προστατευθεί από οποιοδήποτε ενδεχόμενο οικονομικό σοκ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε ερώτηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. 

Ο Πάντοαν πρόσθεσε ότι...
«τα επιτόκια επί των ομολόγων του ιταλικού δημοσίου βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο κάθε εποχής και χαίρουμε προστασίας από κάθε ενδεχόμενο σοκ που θα μπορούσε να προκύψει».

Ο Ιταλός υπουργός, πάντως, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην πρόοδο που σημειώθηκε στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρα μας από το Ευρώ.

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν τόνισε, επίσης, ότι η Ιταλία «ενισχύθηκε χάρη στην στρατηγική που βασίζεται σε μεγαλύτερη ανάπτυξη, στις θεσμικές αλλαγές, στην μείωση των φόρων και σε βιώσιμο δημόσιο χρέος».

Αναφερόμενος, τέλος, στις συνεχείς αφίξεις μεταναστών στην μεσογειακή Ευρώπη, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία είναι βασικής σημασίας» και ότι «πρέπει να σταθεροποιηθούν οι χώρες από τις οποίες αυτοί οι άνθρωποι ξεκινούν, αρχίζοντας από την Λιβύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: