11.4.15

Η απάντηση Βαρουφάκη στην Κριστίν...

Τι απάντησε ο Βαρουφάκης στη Λαγκάρντ όταν του ανέφερε το Grexit
...για το GRexit...
Σε αντιπαράθεση ήρθαν την περασμένη εβδομάδα η Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς και στις...
επιπτώσεις της.

Η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο Grexit την Πέμπτη, μιλώντας στο CNBC, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ομιλία της στο Atlantic Council η διευθύντρια του Ταμείου δήλωσε ότι η δανειακή δόση της Ελλάδας έφτασε στα ταμεία του ΔΝΤ.

Μιλώντας για το Grexit, στράφηκε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι καταστροφή για τον ελληνικό λαό η έξοδος από την Ευρωζώνη. Θα είναι ολέθριο λάθος αν το επιτρέψετε ή το επιδιώξετε». Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Εμείς οι υπόλοιποι θεσμοί είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι Έλληνες θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής» η κυρία Λαγκάρντ έλαβε την απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε: «Δεν θα είναι αναίμακτη η κατάσταση για κανέναν – συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της Ευρώπης και της ΕΚΤ – εάν αυτό συμβεί. Βοηθήστε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και περάστε το μήνυμα στην ΕΚΤ να μη συμπεριφέρεται εχθρικά στην Ελλάδα και να σταματήσει την ασφυξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: