5.4.15

«Μια ελληνορωσική συμφωνία θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση»...

«Μια ελληνορωσική συμφωνία θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση»«Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις, αλλά και γενικότερα στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, στη συνέντευξή του στην...
«Αυγή της Κυριακής».

«Ελπίζω, συνέχισε, ότι αυτή η νέα ελπιδοφόρα ιστορική δυνατότητα θα γίνει πράξη με συγκεκριμένες συμφωνίες όχι μόνο για το ρωσικό αγωγό αλλά και συνολικότερα. Έχω την αίσθηση, υπογράμμισε, ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη συνέχεια ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «ένα νέο κεφάλαιο προωθημένης συνεργασίας στις ελληνορωσικές σχέσεις, που θα περιλαμβάνει και τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και πολύ θετικά την πολιτική εικόνα και μορφή της περιοχής μας και της Ευρώπης». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «μια προωθημένη ελληνορωσική συμφωνία είναι βέβαιον ότι θα υποβοηθήσει τα μέγιστα τη θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ώρα που η τελευταία αντιμετωπίζει τη νέα ελληνική κυβέρνηση με απίστευτη προκατάληψη και τη χώρα μας ως παραπεταμένη μισοαποικία»

Ο υπουργός ανακοινώνει πως μέσα στον Απρίλιο θα μειωθούν σημαντικά, περίπου κατά 15%, οι τιμές του φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ και επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση συνολικού σχεδιασμού με στόχο τους επόμενους μήνες την ουσιαστική μείωση των τιμών ενέργειας για όλους τους καταναλωτές, με άξονες: προμήθεια φθηνότερων πρώτων υλών, έλεγχο των αγορών, αλλαγές στις αρμοδιότητες ΡΑΕ, ανασυγκρότηση αποδοτικότερη λειτουργία ενεργειακών δημοσίων επιχειρήσεων, ακύρωση προνομίων ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος ο Π. Λαφαζάνης διαβεβαιώνει ότι προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη συνιστούν για την κυβέρνηση κρίσιμες κι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες, απόλυτα συμβατές με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: