15.4.15

Νέα Υόρκη: Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα...

Εκατοντάδες διαδήλωσαν χθες στη Νέα Υόρκη εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “σταματήστε τις δολοφονίες από την αστυνομία”, ή...
“η ζωή των μαύρων μετράει” οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους Αφροαμερικανούς που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς τους τελευταίους μήνες.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τη Γιούνιον Σκουέαρ, στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της οργάνωσης Stop Mass Incarceration Network (“Δίκτυο Σταματήστε τις Μαζικές Φυλακίσεις”). Προβλεπόταν να ολοκληρώσουν την πορεία αυτή μπροστά στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, αλλά ορισμένοι από τους διαδηλωτές πήγαν στη γέφυρα του Μπρούκλιν κι εμπόδισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσω αυτής. Σύμφωνα με την Ντέμπρα Σουίτ, μια εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης, πολλοί από αυτή την ομάδα διαδηλωτών συνελήφθησαν.

Embedded image permalink

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας, η αστυνομία στις ΗΠΑ έχει ανοίξει πυρ εναντίον 90 άοπλων ανθρώπων από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.

Χθες Δευτέρα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός εθελοντή βοηθού σερίφη στην Οκλαχόμα (νότια) διότι σκότωσε την 2η Απριλίου τον Έρικ Χάρις, έναν άνδρα 44 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας αστυνομικός στη Νότια Καρολίνα (νοτιοανατολικά) κατηγορήθηκε για φόνο και αποτάχθηκε από την αστυνομία, αφού σκότωσε έναν 50χρονο Αφροαμερικανό, που επιχείρησε να διαφύγει έπειτα από έναν αστυνομικό έλεγχο ρουτίνας την 4η Απριλίου.

Το συμβάν αυτό μαγνητοσκοπήθηκε με την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου. Στο βίντεο ο αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί οκτώ φορές προς την κατεύθυνση του άνδρα που τρέχει, πριν ο τελευταίος καταρρεύσει...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: