8.4.15

Ρωσικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα...

Εκτενή αναφορά δίνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα και ιδιαίτερα στη...
συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βαλντίμιρ Πούτιν.
"Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έρχεται στη Μόσχα για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία" τιτλοφορεί το δημοσίευμα του Ria Novosti.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις, αφού αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας τάχθηκε κατά την αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και εξέφρασε την πρόθεσή της να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα".
"Ενα από τα ερωτήματα, σύμφωνα με το Ria Novosti, που απασχολούν το διεθνή Τύπο, είναι αν ο Τσίπρας θα ζητήσει δάνειο από τη Ρωσία για να πληρώσει χρέη πολλών δισεκατομμυρίων. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου, επειδή η Ελλάδα βασίζεται στη βοήθεια της Ρωσίας, προκειμένου να πληρώσει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την παροχή των δανείων διαρκούν αν όχι μήνες, τότε εβδομάδες, και είναι αδύνατο σε μερικές ώρες να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες".
"Η συνάντηση Τσίπρα με τον Πούτιν εκνευρίζει την Ευρώπη" αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Vzgliad". Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, η σημερινή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο έχει οικονομικό χαρακτήρα, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να λύσει τα οικονομικά προβλήματα με τη συνδρομή της Ρωσίας. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η αποφασιστικότητα του Τσίπρα δεν ταιριάζει στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική, και προς την πλευρά του εκφράζονται ανοιχτές απειλές.
"Η Ελλάδα χάρη νέων σχεδίων της Ρωσίας μπορεί να να καταστεί σημαντική χώρα διέλευσης" αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Kommersant".
Η εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του Διευθυντή του Εθνικού Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας, Κονσταντίν Σιμόνοβ, ο οποίος εκτιμά ότι η συνεργασία της Ρωσίας με την Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες στις Βρυξέλλες, ενώ η Ελλάδα χάρη στα ρωσικά σχέδια η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική χώρα διέλευσης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: