9.4.15

Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά...

Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά Τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, χιόνια στα ορεινά και...
πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Οι ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από 900 μετρά). Οι ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασια από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 02 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά στη δυτική Πελοπόννησο αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασια: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι έντονα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στις Κυκλάδες βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή 10-04-2015
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά λίγα χιόνια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Χειμωνιάτικος καιρός στα χιονοδρομικά Κεντρικής και της Δυτ. Μακεδονίας
Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός, στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιονοπτώσεις και ομίχλες κατά τόπους.

Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.

Ισχυροί ΒΑ άνεμοι πνέουν στο Καϊμακσταλάν, που βρίσκετται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό είναι κλειστοί από τα ανεμοσούρια. Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: