19.4.15

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, στη Λαμπεντούζα...


Ιταλικά σωστικά μέσα αλλά και εμπορικά πλοία συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στα νερά της Λιβύης, περίπου 210 χιλιόμετρα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ΒΒC.

Φόβους για ...
εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης εκφράζουν και οι Αρχές της Μάλτας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta, "σκάφος που μετέφερε έως και 700 μετανάστες ανετράπη και μέχρι στιγμής μόλις 28 άτομα έχουν διασωθεί. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης".

Το μοιραίο συνέβη οταν  τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) ανοιχτά της Λιβύης, όταν οι (500 με 700 κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ) επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους για να προσελκύσουν την προσοχή ενός εμπορικού πλοίου που περνούσε εκείνη τη στιγμή. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν βρεθεί πολλά πτώματα. Σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 28 άτομα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία ότι οι νεκροί μπορεί να είναι εκατοντάδες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν ιταλικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας, καθώς και εμπορικά πλοία. Το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα. 

Ενδεικτική της τραγωδίας είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ιταλικής Ακτοφυλακής, ο οποίος είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες η επιχείρηση είναι πιθανό να μετατραπεί από επιχείρηση διάσωσης σε επιχείρηση ανάσυρσης των σορών...

Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την βύθιση σκάφους με 400 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους πέθαναν στη διάρκεια ναυαγίου. Μόλις 150 άτομα διασώθηκαν σε εκείνο το ναυάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: