6.4.15

BBC: Η κινεζική βοήθεια είναι η «έσχατη» λύση της Ελλάδας...

BBC: Η κινεζική βοήθεια είναι η «έσχατη» λύση της Ελλάδας
Η Κίνα μπορεί να είναι η τελευταία λύση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ανταποκριτής του BBC στο Πεκίνο, επικαλούμενος τα πήγαινε-έλα Ελλήνων και Κινέζων αξιωματούχων στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το στίγμα έδωσε η...
επίσκεψη των Δραγασάκη-Κοτζιά στην Κίνα, η οποία δεν πρόκειται να είναι η τελευταία, ενώ αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από την κινεζική κυβέρνηση μέσα στο 2015.

Η Κίνα βλέπει την Ελλάδα ως μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία τώρα που κάποια κρατικά κομμάτια θα αρχίσουν να πωλούνται, σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC, αναφέροντας και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την υποψηφιότητα της Cosco.

Μάλιστα, το άρθρο πάει ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι στο Πεκίνο υπάρχουν φήμες ότι η Ελλάδα θα προστρέξει στην κυβέρνηση της Κίνας ως έσχατη λύση εάν δεν έλθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Φυσικά, τέτοιου είδους φήμες υπάρχουν και για τη Ρωσία αλλά το BBC εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της Αθήνας.

Μέχρι, πάντως, να γίνει αυτή οι φήμες θα συνεχίσουν να οργιάζουν με τον Σάντγουορθ να προσθέτει: «Φτάνουν και στο Πεκίνο αυτές οι φήμες ότι η Ελλάδα θα προστρέξει στην κινεζική κυβέρνηση ως την ύστατη λύση, αν δεν τα βρει με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Βέβαια, τέτοιου είδους ειδήσεις υπάρχουν και για τη Ρωσία, μόνο που λόγω των τωρινών συνθηκών είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Ελλάδας».

Πάντως, αυτό πoυ ενισχύει το σενάριο βοηθείας από την Κίνα, όπως τονίζει το BBC, είναι το γεγονός ότι υπάρχει ανησυχία στους Κινέζους αξιωματούχους για τις εξελίξεις, αφού θεωρούν πολύ σημαντική την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν επιθυμούν σε καμία μια έξοδο που θα προκαλέσει εμπόδια στα επενδυτικά πλάνα της χώρας.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: