5.4.15

Aπανωτές επιθέσεις από ΜΑΤ και μεταλλωρύχους...

Embedded image permalinkΝέες φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Χονδρό Δένδρο (ΦΩΤΟ)...εναντίον πολιτών. 
Δείτε τις φωτογραφίες...
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Χονδρό Δέντρο, όταν ο κόσμος που συγκεντρωνοταν για να διαδηλώσει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δέχθηκε επίθεση από ΜΑΤ με δακρυγόνα και...
μεταλλωρύχους.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από το left.gr:


11;24 Απανωτές επιθέσεις των δυνάμεων της αστυνομίας με δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων. Πίσω από την αστυνομία και οι μεταλλωρύχοι πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των κατοίκων.

11:20 Μιλώντας στο «Κόκκινο», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν. Υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων!skouries 5-4-15 05

11:10 Οι κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και από τις δύο πλευρές από εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός με την αστυνομία να κάθεται απαθής, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα λεπτά μεταλλωρύχοι επιτέθηκαν ανεμπόδιστα με πέτρες στα αμάξια των κατοίκων.
10:37 Νέα επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων και της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη. 

Μεταλλωρύχοι σε μία ξαφνική επίθεση έριξαν πέτρες και ξύλα στους κατοίκους και χτυπήσανε άσχημα κάποιους από τους αυτούς -πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 τραυματίες. Παράλληλα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την στάση της αστυνομίας. Όπως αναφέρουν, οι αστυνομικές δυνάμεις όχι απλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τους σταματήσουν, αλλά χτυπούσαν κι εκείνοι τους κατοίκους.


10:27 Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή μεταξύ των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός και των κατοίκων που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. 
Η ομάδα των μεταλλωρύχων ξέφυγε από την αστυνομία και άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες στους κατοίκους . Αυτή τη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δύναμης βρίσκονται ανάμεσα στις δυο ομάδες. 

8:56

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τον δρόμο στο Χονδρό Δέντρο στις Σκουριές, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται εργαζόμενοι των μεταλλίων που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση υπέρ των εξορύξεων επίσης στις 11:00.

skouries 5-4-15 01

φωτο seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: