17.4.15

44 μετανάστες διασώθηκαν στη Λέσβο...

Από του "χάρου τα δόντια" γλύτωσαν σήμερα το πρωί 44 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι, μεταξύ των οποίων και...
επτά παιδιά. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος τους περισυνέλεξε ενώ το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθιζόταν και τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Νωρίς το πρωί κάποιος από τους επιβαίνοντες στο σκάφος που βυθιζόταν επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης και αμέσως ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα την περισυλλογή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διάσωση του συνόλου των επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι τρία από τα παιδιά αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και μαζί με έναν 48χρονο ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν από διαβητικό σοκ αφού επί μια εβδομάδα τουλάχιστον δεν λάμβανε τα φάρμακα του, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Παράλληλα με το παραπάνω από μεριάς της τουρκικής ακτοφυλακής διαχειρίσθηκε ένα ανάλογο περιστατικό με σκάφος στο οποίο επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες. Το τελευταίο όπως διαπιστώθηκε από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που έσπευσε προς βοήθεια τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: