3.4.15

Στην πλάτη μας για άλλα 2,5 χρόνια…

Δεύτερη θητεία διεκδικεί ο Γερούν…

Καθώς τον Ιούλιο λήγει η θητεία του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η «κούρσα» μεταξύ του ίδιου και του...
Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, οι οποίοι είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να ηγηθούν στα επόμενα 2,5 έτη του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Αν και δεν συνηθίζεται για όσους διεκδικούν τόσο σημαντικές θέσεις της Ε.Ε., τόσο ο Ντάισελμπλουμ, που είναι και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, όσο και ο Ισπανός ομόλογός του έχουν δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον τους για την προεδρία του Eurogroup.

O Λουίς ντε Γκίντος έλαβε μάλιστα τη δημόσια στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πίτερ Σπίγκελ, οι περισσότεροι παράγοντες στις Βρυξέλλες που γνωρίζουν τη διαδικασία, θεωρούν ότι η κούρσα θα εξελιχθεί τελικά σε μία αναμέτρηση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών ομάδων της Ε.Ε. - του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και του κεντροαριστερού Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: