18.4.15

Τσακαλώτος: Βάση της διαπραγμάτευσης η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου...


Βάση της διαπραγμάτευσης είναι η συμφωνία - γέφυρα της 20ης Φεβρουαρίου επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση του ιδεολογικού ρεύματος των «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει να ξηλώσουν ...
τη συμφωνία καθώς κάνουν λόγο για τα παλιά μέτρα, ενώ σχολίασε ότι «η άλλη πλευρά δεν έχει καν δεχθεί ότι η στρατηγική του μνημονίου έχει αποτύχει».

«Η ρητορική ότι δεν έχουμε προτάσεις δεν πείθει» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς, όπως σημείωσε, στις 23 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε στείλει τις πρώτες προτάσεις και στις 24 του ίδιου μήνα το Eurogroup είχε πει ότι αποτελούν καλή βάση.

Επιπλέον, εξήγησε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν μια χρονική σειρά, δηλαδή να προωθηθούν οι πρώτες μεταρρυθμίσεις για την οργάνωση της Διοίκησης, οι οποίες θα στρώσουν το δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Συμπλήρωσε δε, ότι η αξιοπιστία αφορά και τις δύο πλευρές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στις πρώτες συναντήσεις που είχαν από κοινού με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρώπη, όλοι συμφωνούσαν ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά την καταπολέμηση της διαφθοράς και λέγανε ότι θα σας δώσουμε το χρόνο να κινηθείτε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν η κυβέρνηση να λειτουργήσει πιο ριζοσπαστικά και ίσως απογοητευθούν, επισημαίνοντας όμως παράλληλα, ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία αυτό μπορεί να γίνει, όπως ο αγώνας κατά της διαφθοράς.

«Δουλεύουμε για το καλό σενάριο, δουλεύουμε για να υπάρξει λύση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε ότι «το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η σχέση μας με την κοινωνία και η στήριξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: