18.4.15

Τσόμσκι: Το ελληνικό χρέος να διαγραφεί όπως το γερμανικό το 1953...


Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού , «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953» τάσσεται ο διάσημος φιλόσοφος, πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι. 
Οι πολιτικές των Βρυξελλών καταστρέφουν την Ελλάδα, τόνισε, ενώ μέσα σ' έναν κόσμο που βαδίζει… προς τον γκρεμό, βλέπει...
σημάδια αισιοδοξίας ανάμεσα στα οποία η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των Podemos.


Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του Εuronews, ο Aμερικανός διανοούμενος μίλησε ανοιχτά για πολιτικές των Βρυξελλών αλλά και το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που «καταστρέφουν την Ελλάδα» και έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να διαγράψει το ελληνικό χρέος όπως είχε κάνει με το γερμανικό το 1953 στην διάσκεψη του Λονδίνου, προκειμένου η Γερμανία να μπορέσει να ανακτήσει τότε το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Νόαμ Τσόμσκι, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή των επιβαλλόμενων πολιτικών όχι μόνο δεν βοήθησαν την χώρα αλλά τουναντίον αύξησαν το ελληνικό χρέος. «Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», υπογράμμισε ο Τσόμσκι.

Την ίδια στιγμή βλέποντας τον σύγχρονο κόσμο να βαδίζει προς τον γκρεμό, καταστρέφοντας το περιβάλλον αλλά και υπό την διαρκή απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, ο διάσημος διανοητής βλέπει σημάδια αισιοδοξίας. Η ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos ΕΙΝαι κάποια από αυτά.

«Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», τόνισε ο Αμερικανός διανοούμενος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: