17.3.15

Xρόνο, ζήτησε ο Νικολούδης…

«Η Ελλάδα στον τομέα της διαφθοράς θα γίνει άλλη χώρα»…

«Αν μας δοθεί λίγος χρόνος αυτή η χώρα στον τομέα της διαφθοράς θα είναι άλλη χώρα και θα μου το θυμηθείτε» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Μιλώντας στην...
Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και διατάξεις για την σύσταση της γενικής γραμματείας για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς είπε πως «για να διώξεις τα ποντίκια καλός είναι ο αγιασμός αλλά χρειαζόμαστε και μια γάτα. Η γάτα προβλέπεται και παρέχεται με το νομοσχέδιο και είναι η παροχή υπηρεσιακής δράσης σε εκείνον που θα κληθεί να ενεργοποιήσει και υπηρετήσει τους νέους θεσμούς».

Απαντώντας δε σε όσους των κατηγόρησαν ότι καταργεί τον θεσμό του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς είπε «Ο κ. Τέντες είναι εξαίρετος επιστήμονας, εξαίρετος δικαστικός λειτουργός και άνθρωπος. Εκείνος που αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί ζητήματα διαφθοράς είναι ο θεσμός που δεν είχε επιχειρησιακές αρμοδιότητες και έλεγχο διωκτικών μηχανισμών».

Υποστήριξε δε πως θεσμοί όπως αυτός του Εθνικού Συντονιστή για την διαφθορά αποτελεί «την χαρά των λυμεώνων… είναι η αγιαστούρα τους. Η διαφθορά όμως δεν καταπολεμείται με αγιαστούρες και ασκήσεις προσκόπων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: