23.3.15

Οι ξένοι αναλυτές στο Twitter, για Τσίπρα και Μέρκελ...

Τη δική τους ερμηνεία για το «ραντεβού» του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έδωσαν μέσω αναρτήσεών τους στο Twitter δημοσιογράφοι και διεθνείς αναλυτές.

«Η ετυμηγορία για την αποψινή ομιλία: ο #Τσίπρας τράβηξε όλες τις...
πρίζες σε επίπεδο χαρίσματος από την αυλή της #Μέρκελ», έγραψε στον λογαριασμό της η δημοσιογράφος του βρετανικού Guardian, Ελένα Σμιθ.

«Το σημερινό ραντεβού ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Τσίπρα αφορούσε πάντα την ευθυγράμμιση των μηνυμάτων: το να λένε δημοσίως συμφιλιωτικά πράγματα μπροστά στα εκλογικά τους σώματα», σχολίασε από την πλευρά του διά «τιτιβίσματος» ο Πολ Μέισον του Channel 4.

Τη δική του εκδοχή για τις διαπραγματεύσεις Μέρκελ-Τσίπρα έδωσε ο οικονομολόγος του Bloomberg Μαξίμ Σμπάιχι: «Επομένως η #Μέρκελ υποβάθμισε όλες τις προσδοκίες, άφησε υπαινιγμούς για μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και δεν έδωσε σαφείς λεπτομέρειες για τις συνομιλίες. Δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα.»

Τέλος, ο Τζέφρι Σμιθ του Fortune.com έγραψε στο Twitter του: «Τελείωσε. Και η #Μέρκελ και ο #Τσίπρας δείχνουν ανακουφισμένοι επειδή κανείς τους δεν είπε κάτι που να χρειαζόταν μια άμεση γροθιά στο πρόσωπο».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: