18.3.15

To Reuters αποκαλύπτει παρέμβαση Γιούνκερ σε Τσίπρα για Βαρουφάκη...

To Reuters αποκαλύπτει παρέμβαση Γιούνκερ σε Τσίπρα για ΒαρουφάκηΩς "πρόβλημα" για την Ελλάδα και όχι ως εκείνος που θα φέρει τη λύση στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές της, χαρακτηρίζεται από το Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν τον...
Γ. Βαρουφάκη  για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, τα οποία έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους επενδυτές, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Πολλοί Έλληνες όμως θεωρούν πως ο νέος υπουργός Οικονομικών εκπέμπει φρέσκο αέρα μιας και έχει καταφέρει να πει στους συναδέλφους του στο Eurogroup μερικές σκληρές αλήθειες για τις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητα.

Οι προσπάθειές τους αυτές ωστόσο, να σπάσει τις ευρωπαϊκές συμβάσεις έχουν προκαλέσει έκπληξη. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να θωρακίσει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν παρασκηνιακώς για το... πρόβλημα Βαρουφάκης, κατηγορώντας ευθέως τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, χαρακτηριστικά που έχουν πλήξει καίρια την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους αλλά και τους επενδυτές», σημειώνει, επίσης, το Reuters.

«Ο Βαρουφάκης έχει γίνει ένα σοβαρό βάρος στις σχέσεις της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Οι συμπεριφορές απέναντι σε μια χώρα συνηθίζεται να προσωποποιούνται, ειδικά σε ένα τόσο μικρό και οικείο περιβάλλον όπως αυτό του Eurogroup» αναφέρει ευρωπαίος ομόλογος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Αν και κανείς δεν «ζητά το κεφάλι του», ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters χωρίς να τον κατονομάζει, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βαρουφάκης έπρεπε να χαμηλώσει τους τόνους της ρητορικής του αν ήθελε να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Άλλα στελέχη της Ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ παρά του Βαρουφάκη, ο οποίος δεν είναι μέλος του κόμματος αν και εξελέγη με αυτό. Σημειώνουν ότι ο Τσίπρας είναι πολύ ομιλητικός στην απαίτησή του για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και έχει κατηγορήσει τους ηγέτες Ισπανίας και Πορτογαλίας για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Και το Reuters στο άρθρο του προσθέτει με νόημα ότι αν και ο Τσίπρας δημόσια έχει επιπλήξει ορισμένους από τους υπουργούς του ότι μιλούν πολύ, ο ίδιος πήγε βόλτα με τον Βαρουφάκη στην Αθήνα (σ.σ. την περασμένη Κυριακή στο Παγκράτι).
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: