26.3.15

Tι εννοούσε ο Βαρουφάκης...


...με τη φράση, "να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη"...
Αφορμή για πλήθος σχόλια έδωσε η αινιγματική αποστροφή του Γιάνη Βαρουφάκη προς πολίτες, στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Κρήτη: «Να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών έγινε...
δεκτός με ιδιαίτερες εκδηλώσεις θαυμασμού από πολίτες, μερικοί εκ των οποίων επιχείρησαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του.

Μία γυναίκα του είπε: «Είμαστε μαζί σας», για να απαντήσει ο Γ.Βαρουφάκης: «Ναι αλλά να είστε και μετά τη ρήξη όμως ε;».

Η αναφορά προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση στα πάνελ των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών την Πέμπτη, με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να επικρίνουν την αποστροφή και να ζητούν από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τι σημαίνει αυτό -ρήξη με την ΕΕ ή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Ρήξη με τα συμφέροντα

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησαν πάντως ότι ο Γ. Βαρουφάκης αναφερόταν στη ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ενώ εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ παρέπεμψαν στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίσει την αναφορά του.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: