8.3.15

Το Spiegel «υπενθυμίζει» την απάντηση Τσίπρα...

Το Spiegel «υπενθυμίζει» την απάντηση Τσίπρα για το δημοψήφισμα... για το δημοψήφισμα...
Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αν οι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της πλευράς έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονες αντιδράσεις.
Σε...
σύντομο χρονικό διάστημα η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα  διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει ότι ο υπουργός Οικονομικών έθεσε θέμα δημοψηφίσματος για το ευρώ.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «προσπάθεια αποδόμησης» του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα "δημοψήφισμα για το ευρώ"», εξηγώντας ότι η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου.

Όμως, ενώ το Μαξίμου τονίζει πως τα λεγόμενα Βαρουφάκη διαστρεβλώθηκαν και ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ένας από τους δημοσιογράφους που πήρε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα, για το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την περασμένη εβδομάδα, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, τονίζει πως εκτός από τον κ. Βαρουφάκη και ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα για δημοψήφισμα.

Ο Mathieu von Rohr ανάρτησε το μεσημέρι της Κυριακής στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα γινόταν δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος λέει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και τονίζει στον πρωθυπουργό ότι στο κόμμα του υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

«Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση» απαντά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η απειλή στην Ευρώπη σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το  Podemos, είναι το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία.

Το tweet του δημοσιογράφου

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: