23.3.15

O δήμαρχος Λαρισαίων για τον Κατρούγκαλο...

 «Ο κ. Κατρούγκαλος από την ώρα της υπουργοποίησής του δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο Λαρισαίων, κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν του ανατέθηκε καμία εργασία. Όλα όσα έχουν...

ειπωθεί, επειδή πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο νομίζω ότι αποτελούν σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας».



Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του σήμερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, στη συνέχεια του θέματος που ανέκυψε μετά από σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων εργαζομένων αλλά και τη δίωξη του δημάρχου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα ο κ Καλογιάννης επεσήμανε: «όσα έχουν ειπωθεί, εμπλέκουν τον δήμο, εμπλέκουν βεβαίως και τον κ. Κατρούγκαλο για τον οποίο εμείς έχουμε να πούμε ότι στο διάστημα που συνεργαστήκαμε είναι ο άνθρωπος ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του σοβαρότατα πολιτικά και νομικά ζητήματα που έχουν σχέση με μνημονιακές πολιτικές. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίσθηκε και υποθέσεις άλλων δήμων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, αναληθή και νομίζω ότι υπηρετούν σκοπιμότητες».

Σχετικά με το θέμα της νομικής αμοιβής, ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως για την πρώτη απόφαση περί προσφυγής στο άρθρο 152 με ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου και στην κ. Λαϊνά το ποσό, ήταν 500 ευρώ ενώ η προσφυγή στο ΣτΕ που θα εκδικασθεί σε 3 – 4 χρόνια, αφορά σε ένα ποσό 1.500 ευρώ.

«Δεν έχω αντιληφθεί με λεπτομέρειες γιατί οι παρατάξεις διαφώνησαν. Υποτίθεται ότι έβαλαν ένα ηθικό ζήτημα. Για ποιο ηθικό ζήτημα μιλάμε όμως; Η απόφαση του Φλεβάρη δεν αφορούσε το Γραφείο Κατρούγκαλου, αφορούσε το γραφείο της κ. Λαϊνα» σχολίασε ο δήμαρχος Λαρισαίων και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα στο οποίο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Με έχει εντυπωσιάσει η γρηγοράδα με την οποία αυτή η απόφαση και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων, έφθασε στην Αθήνα και με τον τρόπο που έφθασε».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά, «άνθρωποι που δουλεύουν στο δήμο 15 και ίσως 20 χρόνια να μη βρεθούν στην ανεργία» και πρόσθεσε: «είμαι εξαιρετικά περίεργος τι τελευταίες ημέρες, «πώς», οι άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές έφθασαν στο σημείο να διώκουν ανθρώπους της αυτοδιοίκησης καταλύοντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και σήμερα είναι τιμητές των διαδικασιών και ρίχνουν λάσπη σε ανθρώπους και φορείς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές της προηγούμενης περιόδου».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: