13.3.15

Μ. Γλέζος: O Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία»...


Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση...
«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, μετά τη συνάντησή του με τον Αλεξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες. 
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξέφρασε εμπιστοσύνη στην...
«κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο  Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

 «Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση, τονίζοντας ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δήλωσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: