23.3.15

Mέρκελ: Μην περιμένετε σήμερα απόφαση...

«Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας αλλά υπάρχουν και οι θεσμοί», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη και υπογράμμισε, πως, «δεν αποφασίζει η Γερμανία για το μέλλον της Ελλάδας». 

«Από...
Γερμανικής πλευράς είναι θερμές και ουσιαστικές οι επαφές με τον λαό της Ελλάδας. Οι μετανάστες που ζουν εδώ είναι γέφυρα μεταξύ των δυο χώρων. Όπως και οι τουρίστες που πάνε στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. 

Κάναμε ένα πρώτο γύρο συζητήσεων. Είδαμε ποιες είναι οι ευθύνες και ποιες οι ανάγκες  ώστε να καλυφθούν όλες οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει μέχρι σήμερα. Τα οικονομικά στοιχεία πρέπει να είναι σαφή. Πότε και ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν. Δεν αποφασίζει η Γερμανία. Άλλοι αποφασίζουν και οι αποφάσεις θα παρθούν εκεί.

Θα ήθελα όπως η Ελλάδα γίνει από οικονομικής πλευράς μια εύρωστη χώρα και να φύγει από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα. Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Συζητήσαμε και για άλλα θέματα όπως για παράδειγμα η «Task Force» η οποία υπάρχει για να βοηθάει την τοπική αυτοδιοίκηση ή και σε θέματα υγείας. Θα μας πει η κυβέρνηση αν θέλει να συνεχίσουμε την συνεργασία σε αυτούς του τομείς. Γενικά είχαμε μια διάθεση καλής συνεργασίας. Φάνηκε ότι μπορούμε να θέσουμε και δύσκολα ζητήματα στα οποία δεν συμφωνούμε. Και οι δύο θέλουμε να συνεχίσουν να είμαστε μέλη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η Μέρκελ, ενώ εκανε σαφές οτι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απόφαση σήμερα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: