20.3.15

Δεσμεύτηκαν ότι δεν τίθεται θέμα "Grexit"...


-Συνεντευξη Τυπου της Μέρκελ, μετά τη συνάντηση. 
-Εκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
-Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα, τουλάχιστον έως τις 15 Απριλίου...
Την πολιτική δέσμευση ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit ανέλαβαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, όλοι οι συμμετέχοντες στην οκταμερή συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης. 

Οι ίδιες πηγές από το Ευρωπαικό Συμβούλιο εκτιμούν πως...
διαφαίνεται σύγκλιση στις απόψεις των ηγετών ως προς την διαδικασία που θα ακολουθήσουν. 

Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξει πρόταση για υποβολή μεταρρθμίσεων από την ελληνική πλευρά σε έκτακτο Eurogroup, μάλλον εντός της επόμενης βδομάδας, όπου και θα παρουσιαστούν απτά μέτρα και υλοποιήσημες μεταρρυθμίσεις που θα επικυρωθούν από τους εταίρους. Στόχος όλων είναι να επιλεγούν κάποιες μεταρρυθμίσεις άμεσης εκτέλεσης που να πείθουν για την μεταρρυθμιστική διάθεση και την ικανότητα της κυβέρνησης.

Στην συνάντηση, συμπληρώνουν οι κοινοτικές πηγές, αναφέρθηκε ότι δεν τίθεται θέμα ρευστότητας για την Ελλάδα μέχρι τις 15 Απριλίου. Υπάρχει πρόοδος για το θέμα της χρηματοδότησης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όμως αυτή, έλεγαν, θα είναι σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση εξηγούσε η πηγή των Βρυξελλών υπάρχουν και απλοί τρόποι για να λυθεί το θέμα της χρηματοπιστωτικής ρευστότητας όπως είναι η απόδοση των κερδών των κοινοτικών ομολόγων ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Διαπιστώθηκε, επίσης, από τους εταίρους πως η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών προς τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονταν στην Αθήνα δεν ήταν η βέλτιστη και πως η ρητορική που ακολούθησε η κυβέρνηση δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια δεν είναι «η βέλτιστη».

Συνεντευξη Τυπου Μέρκελ, μετά τη συνάντηση 

Δηλώσεις θα κάνει η Ανγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της οκταμερής συνάντησης στις Βρυξέλλες.


Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ με ανάρτησή του στο Twitter...


πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: