13.3.15

Καμμένος: Αίολη η απειλή του Grexit...

Καμμένος: Αίολη η απειλή του Grexit – Καμία περίπτωση χρεοκοπίας
Καμία περίπτωση χρεοκοπίας.
-Eτοιμάζονται 14 φάκελοι για τη Δικαιοσύνη.
HXHTIKO...
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά, τη συμφωνία με τους δανειστές, τις σχέσεις με τη Ρωσία ενώ δήλωσε έτοιμος να...
δώσει τα αναδρομικά στους ένστολους.

«Παρότι ασχολούμαι 23 χρόνια στη Βουλή με τα θέματα των εξοπλιστικών, δεν περίμενα ποτέ ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική. Στο μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών υπάρχουν ελλιπής φάκελοι. Ελλείψεις εγγυητικών επιστολών, δεν υπάρχει καμία προμήθεια που να έχει τον έλεγχο του συμβουλίου του κράτους. Έχουμε από τη μεριά των προμηθευτών παραβίαση των περισσότερων όρων στις προμήθειες, έχουμε καταβολές εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς να υπάρχουν καν τιμολόγια, είναι δηλαδή μια κατάσταση την οποία ούτε εγώ την περίμενα», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Το πιο βασικό, που ενδιαφέρει και τον κόσμο, πέραν του ποινικού, Δεν υπήρχε θεσμικό όργανο εσωτερικών υποθέσεων στις ένοπλες δυνάμεις, παρότι είχε γίνει νόμος, κανείς δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα την επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων».

«Τα περισσότερα ξεκινούν από την περίοδο του 1997-98 μέχρι το 2003. Όμως οι υποθέσεις αυτές συνεχίζονταν. Γινόντουσαν καταβολές χρημάτων, γινόντουσαν παραλαβές, τροποποιήσεις των συμβάσεων. Τουλάχιστον σε 3 υποθέσεις υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις στις χώρες, ιδίως στη Γερμανία, όπου καταδικάζονται τελεσίδικα οι εταιρείες για δωροδοκία στην Ελλάδα, πληρώνουν αποζημίωση στο Γερμανικό Δημόσιο και η Ελλάδα δεν εμφανίζεται καν ως πολιτικός ενάγων και δεν ζητά καν αποζημιώσεις. Αυτό αφορά πολλές περιπτώσεις. Υπάρχει συγκεκριμένα περίπτωση με εταιρεία συγκεκριμένη που πλήρωσε 37 εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανική κυβέρνηση γιατί έκανε δωροδοκίες στην Ελλάδα, και μέχρι στιγμής εμείς δεν έχουμε ζητήσει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

«Προχωράω στη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δίνεται το δικαίωμα, με μία επιτροπή που θα γίνει, να μπορούμε να ζητάμε αποζημιώσεις γιατί αν προχωρήσουμε τις υποθέσεις αυτές, οι εταιρείες αυτές δεν θα μπορούν καν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Έχουμε τεράστια όπλα στα χέρια μας, τα οποία δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτά έχουν μπει σε μια σειρά. Ήδη οι δύο μεγάλες υποθέσεις είναι στη δικαιοσύνη, άλλες 14 ετοιμάζονται και παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να καλούμε τους συμβαλλομένους για αποζημιώσεις», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κλείνοντας το κεφάλαιο του υπουργείου, αναφέρθηκε στην πληρότητα των μονάδων της παραμεθορίου αλλά και στα αναδρομικά των ένστολων:

«Αποκατεστάθη η πληρότητα των μονάδων στις παραμεθόριους περιοχές. Είναι κοντά στο 80-90% η πληρότητα. Όλα τα παιδιά που υπηρετούν τώρα, φεύγουν χωρίς καμία εξαίρεση για την παραμεθόριο, ήδη από την μεριά της Εθνικής Άμυνας, είμαι έτοιμος να δώσω τα χρήματα από την απόφαση του ΣτΕ για την περικοπή των μισθών και των συντάξεων που υπήρχαν».
Σχετικά με την διαπραγμάτευση και τις φωνές για ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Καμμένος σχολίασε:

«Χωρίς κανείς να πει πως θα γίνει ένα Grexit. Με ποια διάταξη θα γίνει Grexit; Είναι μια απειλή η οποία δεν έχει καμία βάση. Παραβιάζει και την νομιμότητα η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από την μεριά της ΕΚΤ προκειμένου η κυβέρνηση αυτή να γονατίσει και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν πρόκειται να κάνουμε, αυτό που θα έκανε στη θέση μας η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Εμείς έχουμε εντολή, να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση η οποία δεν θα παραδίδει Εθνική κυριαρχία της χώρας, θα προστατεύσει τους πολίτες και ζητά μια άλλη πολιτική. Είτε τους αρέσει ο Βαρουφάκης ή ο Καμμένος, είτε δεν τους αρέσει, είναι αυτοί που επέλεξε ο Ελληνικός λαός να κυβερνήσει τον τόπο» και συνέχισε:

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται με γνώμονα το να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις που αναγνωρίζουμε. Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου, θα προχωρήσει. Δεν μπορεί να πληρώνουμε υποχρεώσεις, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί αν πράγματι αποτελούν υποχρεώσεις του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού κράτους. Βλέπουμε στα ταμεία απίστευτα πράγματα. Βλέπουμε να έχει γίνει το Psi και εν συνεχεία να έχουν ξανακουρευτεί τα ταμεία. Αυτά δεν είναι νόμιμες ενέργειες».

«Η πρόσβαση στα αποθεματικά των ταμείων, έχει να κάνει και με τη δυνατότητα που θα δώσουμε στα ταμεία να αποκαταστήσουν τη ζημιά την οποία υπέστησαν από το Psi. Στο ταμείο Εθνικής Άμυνας, έχω 32 δισεκατομμύρια ευρώ και εισοδήματα από την περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, απόδοση 1 εκατομμύριο, 100 χιλιάδες ευρώ, από τα 32 δισ. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει γίνει μια κακή διαχείριση αλλά εδώ δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Είμαστε σε μια φάση που αναδιοργανώνουμε το κράτος και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι δανειστές», πρόσθεσε ακόμα.

«Εμείς θα επιλέξουμε αυτές τις αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Εάν είναι εντάξει η ΕΚΤ προς της υποχρεώσεις της προς εμάς, μέχρι τον Ιούνιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης. Αν δεν είναι εντάξει, θα πιεστεί να είναι εντάξει, αλλά εμείς έχουμε προχωρήσει σε συμφωνίες και σε ενέργειες τέτοιες που ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε», είπε για τις αποκρατικοποιήσεις αποκλείοντας το ενδεχόμενο χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης και αναφέρθηκε στις σχέσεις με τη Ρωσία:

«Έχει βάση η φημολογία για νέες συμφωνίες και σχέσεις με τη Ρωσία. Από τη μεριά της Ρωσίας έχουμε μια κίνηση καλής θελήσεως σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα, που αυτό σημαίνει ότι θα επανέλθουν οι εισαγωγές σε συγκεκριμένα φρούτα, το 2ο είναι ο αγωγός που φτάνει μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ο αγωγός φυσικού αερίου, αυτός έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και περιμένει την έγκριση της Ελλάδας».
Όπως είπε, «ο επικεφαλής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, είπε ότι το κόστος του Φυσικού αερίου για τη βιομηχανία στην Ελλάδα είναι κατά 70% ακριβότερο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν προχωρήσει η συμφωνία για το Φυσικό αέριο και τον αγωγό, το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο».

«Όσον αφορά στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η Ελλάδα πάντα είχε σχέσεις και συμφέροντα με τη Ρωσία και αυτές θα προχωρήσουμε. Αυτό αφορά την ασφάλεια της χώρας αλλά και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. Τα αντιπυραυλικά συστήματα είναι και στη διάθεση του ΝΑΤΟ. Έχουμε τον Isis, ο οποίος αποτελεί μια απειλή πολύ σοβαρή για τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το να φτάσουμε σε σημείο να πάρουμε τη βοήθεια από τους Bricks, σημαίνει ότι θα έχουμε διαρρήξει κάθε σχέση και με την ΕΚΤ και με το ΔΝΤ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοια προοπτική αλλά το να υπάρχει μια άλλη λύση στο τραπέζι, νομίζω ότι βοηθάει», πρόσθεσε ακόμα, ενώ για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, είπε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να κερδίσει χρόνο. Πρέπει να κερδίσει αυτούς τους 4 μήνες. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση η οποία περνά τον μήνα Ιούνιο. Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για μετά. Αυτό είναι σαφές. Η στήριξη του Ελληνικού λαού στην κυβέρνηση δίνει τεράστια δύναμη. Εγώ θέλω να καλέσω την 25η Μαρτίου στην παρέλαση, όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Θα είναι μια παρέλαση χωρίς μπάρες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές από τους επισήμους και τον ελληνικό λαό. Θα παρελάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και στη συνέχεια θα παραμείνουν οι μπάντες εκεί στο Σύνταγμα. Είναι μια παρουσία Εθνικής Κυριαρχίας, μία πράξη Εθνικής Ανεξαρτησίας η συμμετοχή των Ελλήνων σε αυτές τις παρελάσεις».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: