27.3.15

Η αντιτρομοκρατική υστερία σκότωσε τους επιβάτες της Germanwings;...

150327_raw_a320_vid
Αποτέλεσμα και των μέτρων ασφαλείας που επιβλήθηκαν στις πτήσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι είναι η συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings με 150 επιβάτες.
Σύμφωνα με...
τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, που εξέτασαν τις ηχογραφήσεις από τα μαύρα κουτιά, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βρέθηκε αποκλεισμένος έξω από το πιλοτήριο και ο συγκυβερνήτης δεν του άνοιξε την πόρτα ενώ είχε αποφασίσει να ρίξει το αεροπλάνο. Όπως εξηγούσε στο CNN ο Πίτερ Γκόελζ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών, μετά τις αεροπειρατείες της 11ης Σεπτεμβρίου τα πιλοτήρια μετατράπηκαν σε απόρθητα φρούρια τα οποία δεν ανοίγουν ακόμη και αν κάποιος τους ρίξει χειροβομβίδα.
Θεωρητικά ο πιλότος μπορεί να ανοίξει και πάλι την πόρτα χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του κωδικό αλλά όποιος βρίσκεται στο εσωτερικό μπορεί να κλειδώσει οριστικά την πόρτα ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια εισόδου.
Προκειμένου να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι κανόνες ασφαλείας στις ΗΠΑ ορίζουν μια αρκετά σύνθετη διαδικασία όπου εάν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης θελήσει να αφήσει για λίγο τον θάλαμο διακυβέρνησης πρέπει να αντικατασταθεί από έναν μέλος του πληρώματος καμπίνας.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: