9.3.15

Η ώρα του Eurogroup με την "μπάλα" στους θεσμούς...

Η ώρα του Eurogroup με την «μπάλα» στους θεσμούςΣτους τρεις θεσμούς, στέλνει την Αθήνα το Eurogroup.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης φαίνεται να είναι...
δυσαρεστημένοι επειδή θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη μία επαρκή και αναλυτικά κοστολογημένη λίστα με μέτρα. 

Το Eurogroup συνεδριάζει το απόγευμα και όλα δείχνουν ότι δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος για συμφωνία.

Η Αθήνα δεν πρέπει να αναμένει ότι θα κλείσει σήμερα καμία συμφωνία για την εκταμίευση έστω και μέρους της δόσης των 7,2 δισ ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Βαρουφάκη. 

«Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επισημαίνει

«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς» σημειώνει στην επιστολή ο επικεφαλής του Eurogroup και συνεχίζει: «Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής».

Μάλιστα τονίζει ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες» και προσθέτει ότι «οι εργασίες τεχνικής φύσεως για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα».

Η κυβέρνηση ελπίζοντας σε μια συμφωνία δεν είχε προβεί ούτε στην ανάρτηση προς διαβούλευση της ρυθμίσεως για τις 100 δόσεις, την οποία είχε από την περασμένη εβδομάδα προαναγγείλει πως θα γινόταν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Στο Μαξίμου βλέπουν εκστρατεία αποδόμησης του Γιάννη Βαρουφάκη μετά  τον θόρυβο για τη δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη για δημοψήφισμα, στη συνέντευξή του στην Corriere de la Serra. Στο υπουργείο Οικονομικών λένε πως πρόκειται για απλή επανάληψη παλαιότερης δήλωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ότι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην Corriere de la Serra για «δημοψήφισμα» χωρίς να εννοεί «για την έξοδο από το ευρώ» αλλά «αν θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει πιο σκληρά μέτρα».

Στην κυβέρνηση τονίζουν πως η ιταλική εφημερίδα πρόσθεσε τις λέξεις «για το ευρώ» και μιλούν για ...συνωμοσία και κιτρινισμό ολκής. Λένε πως ο υπουργός μιλούσε και εννοούσε πάντα «εντός ευρώ» σε όλη την συνέντευξη και ότι ο δημοσιογράφος προκάλεσε εντέχνως την απάντηση, επιμένοντας στην ερώτηση «τι θα κάνετε αν αποτύχετε να πείσετε τους ευρωπαίους»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: