5.3.15

Προετοιμασίες για το Eurogroup...

...εν αναμονή των ανακοινώσεων Ντράγκι...

Εν αναμονή των αποφάσεων του Μάριο Ντράγκι (αναμένονται νωρίς σήμερα το απόγευμα μετά το πέρας της διήμερης συνόδου της ΕΚΤ στη Λευκωσία) τελεί η Αθήνα, αφενός για...
την «ελαστικότητα» του ELA (το όριο βρίσκεται στα  68,5 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει εξαντληθεί), αφετέρου για τη δυνατότητα να αντλήσει περισσότερη ρευστότητα από τα έντοκα γραμμάτια.
Για το θέμα ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα χθες το απόγευμα για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα 'εργαλεία', της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, το Μαξίμου ανησυχεί μήπως πίσω από τη σκλήρυνση της στάσης της ΕΚΤ κρύβεται η πρόθεση του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης και συγκεκριμένων κύκλων στην Αθήνα, μέσω της ταμειακής ασφυξίας, να οδηγήσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση τον προσεχή Ιούνιο σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες συνεδρίασε το Euroworking Group και ένα από τα θέματα ήταν η επικείμενη συνεδρίαση της Δευτέρας του Eurogroup όπου ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, θα παρουσιάσουν τις έξι κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις. 

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως αποκάλυψε χθες ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος, θα συζητηθούν και οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας αλλά και οι αποπληρωμές ομολόγων που πρέπει να κάνει η χώρα το επόμενο διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: