12.3.15

Τσίπρας: "Enough is enough με τη λιτότητα"...

Την ανάγκη ο όρος μεταρρύθμιση να πάψει να είναι συνώνυμος με...
την κοινωνική απορρύθμιση υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. Όπως είπε, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ "έχει ως βάση το πρόγραμμα προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία".

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός οι μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν επειδή "κάποιοι μας υποχρεώνουν να τις κάνουμε". "Είναι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε γιατί έχει ανάγκη η Ελλάδα", πρόσθεσε.  "Αρκετά με τη λιτότητα, enough is enough. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη", είπε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

"Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε θα σηματοδοτήσουν τη ρήξη με τις χρόνιες παθογένειες, με το παρελθόν της διαπλοκής και της εξάρτησης από την πολιτική ολιγαρχία. Και μπορούμε να τις προωθήσουμε γιατί βρισκόμαστε σε μία εξαιρετική συγκυρία: έχουμε μία νέα κυβέρνηση μη εξαρτώμενη από την πολιτική ολιγαρχία και το παρελθόν, ενώ την υποστηρίζει μία μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και του λαού", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

"Τα τελευταία χρόνια είδαμε εκβιασμούς από την Τρόικα - Θέλω να είμαι δίκαιος απέναντι στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δέχθηκαν πιέσεις", τόνισε.

"Σήμερα με τον κ.Γκουρία ανοίξαμε ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα που θα έχει συνέχεια και που μπορεί να αποδώσει καρπούς (...). Για τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν παγκόσμιο θέμα με αρνητικό πρόσημο - Τα επόμενα τέσσερα μπορεί να γίνει πάλι παγκόσμιο θέμα, με θετικό πρόσημο", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: