19.3.15

Ψάχνουν το DNA στο μαχαίρι και ένα τηλεφώνημα μυστήριο...

Την πιθανότητα εντοπισμού κι άλλου-άλλων DNA, εκτός του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που θα ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα της αυτοκτονίας του άτυχου νέου και θα αλλάξει τη βάση των ερευνών, αναζητά ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκη και...
οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση. Αναμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από επιλεγμένα σημεία της σορού του 20χρονου σπουδαστή και τις τοξικολογικές.

Η ολοκλήρωση των ειδικών εξετάσεων αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πιο σύντομα θα ολοκληρωθεί η εξερεύνηση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά, στα ρούχα του Βαγγέλη, σε αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο του εντοπισμού του, ακόμη και από μέρη του εδάφους στο σημείο που βρέθηκε.

Τυπικά η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί όπως φυσικά και η δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ειδικών εξετάσεων και των νέων και επιπρόσθετων καταθέσεων μαρτύρων. «Μπορεί να εντοπίσουμε για παράδειγμα κάποιο DNA ή άλλο εύρημα από τις ιστολογικές, από το οποίο μπορεί να προκύπτει κάποιου είδους κακοποίηση, που θα αλλάξει τη βάση των ερευνών» αναφέρουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Επισημαίνουν ωστόσο, ότι το χρονικό διάστημα των 37 ημερών έως τον εντοπισμό του είναι πολύ μεγάλο και το ενδεχόμενο αλλοίωσης τέτοιων δεδομένων είναι πολύ πιθανό.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, υποστηρίζουν ότι αυτά τα αποτελέσματα θα δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη και για τις ώρες που προηγήθηκαν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ξαφνικό που συντάραξε τον 20χρονο σπουδαστή, ωστόσο εξελίσσεται έρευνα με συγκεκριμένη στόχευση για τον εντοπισμό εκείνων με τους οποίους ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά, όπως και αν πήγε μόνος του έως το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτουν πως από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίζεται ένα... τηλεφώνημα, πολύ κοντά χρονικά στις ώρες εξαφάνισής του.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: