31.3.15

Μαξίμου: Καλό κλίμα στο Brussels Group ...

Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία...
«Σε πολύ καλό κλίμα και με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας» ολοκληρώθηκαν  οι συζητήσεις του Brussels Group, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν...
την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας» σημειώνουν από το  Μαξίμου.

Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία

Στον αντίποδα, δύο εκπρόσωποι της Κομισιόν, η Άνικα Μπράιντχαρτ και η Μίνα Αντρέεβα, δηλώνουν από τις Βρυξέλλες, πως, οι ελληνικές αρχές και οι τρεις θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, ειναι ακόμη μακριά από μια συμφωνία.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά, το Euro Working Group θα εξετάσει το αποτέλεσμά τους στη συνέχεια», είπε η Μίνα Αντρέεβα διευκρινίζοντας ωστόσο, πως, δεν εννοεί την αυριανή τηλεδιάσκεψη ως σημείο κατάληξης των διαπραγματεύσεων. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ως ότου υπάρξει ένα πλήρες staff level agreement το οποίο θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Η Άνικα Μπράιντχαρτ εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε στο real.gr: «Οπως έχουμε ξεκαθαρίσει προηγουμένως κάθε κατάλογος θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και να κριθεί αν και κατά πόσο τα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι επαρκώς αξιόπιστα και περιεκτικά».

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση έως και την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα θα διεξάγονται και συζητήσεις στην Αθήνα όπως και σε κάθε άλλη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: