27.3.15

Εν βρώμικων μέσω εκβιασμών ξεκινά το Brussels Group…

Νέα παρέμβαση της «Αριστερής Πλατφόρμας», για την διαπραγμάτευση…

Με τίτλο «Εν μέσω Γερμανό-ΕΕ εκβιασμών ξεκινά αύριο το Brussels Group», η ιστοσελίδα iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις της αριστερής πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δημοσιεύσει ένα άρθρο - παρέμβαση, λίγες ώρες πριν...
ξεκινήσει το Brussels Group και πριν κατατεθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων.

Η νέα παρέμβαση από την «Ομάδα Λαφαζάνη» εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και του διοικητή της Bundesbank, Jens Weidmann, που «αποφεύγουν να δουν την πραγματικότητα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Εν μέσω νέων βρώμικων εκβιασμών του γερμανο-ΕΕ κατεστημένου ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου το λεγόμενο Brussels Group, στις Βρυξέλλες, το οποίο και συζητά πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Jens Weidmann, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο Γερμανός τραπεζίτης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποταχθεί στις ορέξεις των "θεσμών" θέτοντας το νεοαποικιακό ψευτοδίλημμα: πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.

Βέβαια, αποφεύγει να δει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει εναλλακτικούς δρόμους με σκοπό μια βιώσιμη και προοδευτική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Φυσικά, ποντάρει στο γεγονός, ότι οι δρόμοι αυτοί μπορεί να φαντάζουν δύσβατοι. Όμως, στην πραγματικότητα αποτελούν τη μόνη βιώσιμη , ελπιδοφόρα και ρεαλιστική λύση.

«Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε είναι αναπόφευκτη μια άτακτη χρεοκοπία», τόνισε ο Weidmann σε συνέντευξή του στο Focus που θα δημοσιευθεί αύριο. Ο ίδιος τόνισε πως αν και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εμφανίζουν ένα καλό πρόσωπο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί μια χρεοκοπία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: