11.3.15

Η τρόικα φεύγει... το Brussels Group ήρθε...

Η τρόικα φεύγει... το Brussels Group ήρθε
Εγχειρίδιο-λεξικό μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου, για να έχουμε πλέον όλοι ένα κοινό λεξιλόγιο στις αναφορές στις διαπραγματεύσεις και φυσικά να βγάλουμε από την καθημερινότητα μας τυπικά τουλάχιστον την τρόικα. 

Έτσι όπως...
αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στις τρεις η ώρα άρχισαν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια. Στις εργασίες αυτές μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ονοματίζουν πλέον αυτό το σχήμα Brussels Group (και για χάρη συντομίας BG- μην μπερδευτείτε μόνο με το γνωστό συγκρότημα).

Όπως έγινε γνωστό η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων, ενώ θα τρέχει και μια παράλληλη διαδικασία στην Αθήνα.

Η διαδικασία αυτή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε τυπική ομοιότητα με το παρελθόν, περιγράφεται ως εξής: «για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts" για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Εν ολίγοις πραγματογνώμονες των εταίρων όπως γινόταν τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων, θα έχουν τη δυνατότητα αλλά και την ΠΡΌΣΒΑΣΗ για «on Site Exchange of Facts»... ένα πράγμα «to know as better»

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: