7.3.15

Αλεξ – Βαγγέλης: Κοινά στοιχεία και μαρτυρίες που σοκάρουν...

aleks--baggelis-koina-stoixeia-kai-marturies-pou-sokaroun
Μια υπόθεση που «πάγωσε» το πανελλήνιο, επανέφερε στο προσκήνιο η Αγγελική Νικολούλη στην χθεσινοβραδινή εκπομπή της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του bullying (αλλά και...
συνδυάζοντάς τη με τη νέα υπόθεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη). Ο λόγος φυσικά για την υπόθεση του 11χρονου μαθητή Άλεξ Μεσχισβίλι, μια τραγική κι ακραία υπόθεση bullying που διαδραματίστηκε πριν από περίπου μια δεκαετία στη Βέροια.

«Νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του»

Η έρευνα της εκπομπής «Φως στο τούνελ» επιχείρησε να αναδείξει κοινά στοιχεία του θρίλερ γύρω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη με την υπόθεση Άλεξ, που πριν από εννέα χρόνια είχε αναστατώσει την κοινή γνώμη.

Δύο από τα μέλη της παρέας που είχε καταδικαστεί για τις επιθέσεις στον μικρό Αλεξ μίλησαν στην εκπομπή, Οπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, ο ένας εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη και απευθυνόμενος στους μαθητές που έχουν υποστεί bullying, έστειλε το μήνυμα: «Μην υποκύπτετε, μιλήστε, αντισταθείτε…».

Αντιθέτως, σοκ προκαλούν οι ακραίες δηλώσεις του έτερου μέλους εκείνης της παρέας, ο οποίος με σκληρό ύφος, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, δεν δίστασε να πει: «Αν τον σκοτώναμε εμείς δεν θα τον πετάγαμε αλλού, αλλά νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του…». Σε άλλο σημείο, στο ίδιο πάντα ύφος πρόσθεσε:: «Αν ήξερα που είναι τα κόκκαλά του, θα τα έφερνα σπασμένα μπροστά σου…»!

Οταν η Αγγελική Νικολούλη τον ρώτησε γιατί στα λόγια του κρύβεται τόσο μίσος και οργή, απάντησε πως έχει καταστραφεί η ζωή του, πως κανείς δεν τον βοήθησε και κατηγόρησε τον Βορειοηπειρώτη που ομολόγησε τη δολοφονία του Άλεξ. Η Αγγελική Νικολούλη του θύμισε πως τότε είχε ομολογήσει κι εκείνος και η κυνική απάντησή του ήταν: «Τότε έλεγα άλλα, τώρα λέω άλλα».

Η τραγική μητέρα του Αλεξ, Νατέλα, η οποία είχε συγκλονίσει με τη στάση της το πανελλήνιο, παραμέρισε το δικό της πόνο για να απευθύνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν το παραμικρό για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, να μιλήσουν. Παράλληλα, σαν μάνα που βίωσε αντίστοιχη τραγωδία, προέτρεψε τη μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη να κάνει κουράγιο, να κλείσει τα αυτιά της στους γύρω της και να μη σταματήσει στιγμή να ψάχνει για το παιδί της.

Η υπόθεση Αλεξ

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη είχε τότε αποκαλύψει την ύπαρξη μιας παρέας παιδιών, που ομολόγησαν τις επιθέσεις στον Αλεξ -κάποιοι βεβαίως ανακάλεσαν τις ομολογίες τους.

Στη δίκη που είχε ακολουθήσει, τα παιδιά κρίθηκαν ένοχα από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης για το κακούργημα της μη σκοπούμενης, θανατηφόρου σωματικής βλάβης και για περιύβριση νεκρού και σύμφωνα με το νόμο περί ανηλίκων, τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Παράλληλα, το 2011 ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων της παρέας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών, για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και για ψευδορκία μάρτυρα κατ' εξακολούθηση, ενώ γονείς μελών της παρέας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή αφού κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Μέχρι σήμερα, πτώμα του μικρού Άλεξ δεν έχει βρεθεί.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: