26.3.15

Στο λιμάνι της Κάσου παραμένει το "Βιτσέντζος Κορνάρος"...

Προσάραξε στην Κάσο λόγω κακοκαιρίας το «Βιτσέντζος Κορνάρος»Στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου εξακολουθεί να παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», με...
227 επιβάτες, που προσάραξε χθες βράδυ σε αμμώδη περιοχή, κατά τη διαδικασία κατάπλου του. Παρά τις προσπάθειες από δύο αλιευτικά για αποκόλληση του πλοίου αυτό δεν κατέστη δυνατό και αναμένεται εντός της ημέρας ρυμουλκό από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.

Εξαιτίας  της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια στην προσάραξε σε μικρή απόσταση απο την ακτή.

Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Στο οχηματαγωγό - επιβατηγό σκάφος επιβαίνουν  227 άτομα.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για  Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.

Αμέσως ο πλοίαρχος απομακρύνθηκε από το σημείο (σε μικρή απόσταση από το λιμάνι) ενώ το τοπικό λιμεναρχείο έδωσε εντολή σε αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή να το προσεγγίσουν για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας και να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.

Η προσπάθεια ασφαλούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Κάσου αναμένεται να επιτραπεί εφόσον κοπάσουν οι άνεμοι και καταφέρει να αποκολληθεί.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα, ο περιφερειακός Λιμενάρχης κ. Γιάννης Αργυρίου καθώς επίσης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: