24.3.15

Λαφαζάνης: Δεν είμαστε αποικία...


«Η Ελλάδα έχει κόψει τις γέφυρες για να επιστρέψει σε μνημονιακές εποχές. Δεν θα ξαναγυρίσουμε εκεί» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε ...
συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς, στην Κοζάνη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός υπογράμμισε πως το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σημαία ευκαιρίας, αλλά μια δέσμευση προς τον ελληνικό λαό, η οποία με σκληρές διαπραγματεύσεις θα υλοποιηθεί μέχρι τέλους.

«Δίνουμε μία τιτάνια μάχη, πολλές φορές άνιση, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε πλήρως και με συνέπεια το πρόγράμμά μας, τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: 

«Το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Το πρόγραμμά μας και οι δεσμεύσεις μας δεν ήταν προεκλογικά λόγια, τα οποία ξεχνιούνται μετεκλογικά. Το πρόγραμμά μας είναι μία δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, η οποία έχει υπογραφεί με αγώνες, με θυσίες, με την παρουσία δεκαετιών στην πολιτική ζωή και γι αυτό θα το υλοποιήσουμε μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από εκβιασμούς, πέρα από διλήμματα, πέρα από απειλές και κόντρα σε ευρωπαϊκά κατεστημένα και παραδοσιακά συντηρητικές λογικές, οι οποίες θέλουν να μας γυρίσουν πίσω.

Η Ελλάδα έχει κόψει τις γέφυρες για να επιστρέψει σε μνημονιακές εποχές. Δεν θα ξαναγυρίσουμε εκεί. Δεν μπορούν να επιβληθούν μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πανάκριβα αυτά τα μνημονιακά προγράμματα. Θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, θα κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις. Ο ελληνικός λαός στηρίζει αυτή την προσπάθεια και θα στηρίξει με αγώνες για να περάσουμε απέναντι.

Θα τα καταφέρουμε γιατί αυτό που υποστηρίζουμε δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ακόμα και τον γερμανικό λαό, ο οποίος υφίσταται συνέπειες και αυτός- τηρουμένων, βεβαίως, των αναλογιών.

Δεν είμαστε αποικία, ούτε είναι δυνατόν να υπάρχουν νεοαποικιακά καθεστώτα στον χώρο της Ευρώπης».


«Η κυβέρνηση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την κατασκευή της μονάδας 5 στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας»

Η κυβέρνηση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την κατασκευή της Μονάδας 5 στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, τόνισε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι η νέα μονάδα θα είναι αντιρυπογόνα και θα βοηθήσει θετικά την ενεργειακή προοπτική της χώρας.

Ανακοίνωσε δε, ότι πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε και τις πρώτες άδειες για την κατασκευή της μονάδας.

Ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Κοζάνη, δήλωσε ακόμη ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή της μονάδας και να αρχίσει η λειτουργία της.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί το τίμημα της νέας αυτής μονάδας, για να μειωθεί όσο γίνεται, διότι στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα έχει αξία και το κάθε ευρώ.

φωτο από Kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: