27.3.15

Μπακογιάννη: Θα ψηφίσω ό,τι είναι σωστό για τη χώρα...

Έχει ευθύνη για τα 11,5 δισ. ο Βαρουφάκης...
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα είναι το τέλος αυτής της ανασφάλειας η οποία έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία...

κίνηση στην πραγματική Oικονομια. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αν παίξουμε και με το θέμα της δυνατότητας να αποπληρώσουμε υποχρεώσεις, η Ελλάδα μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη φάση, την οποία θέλουμε να αποφύγουμε όλοι. Εύχομαι, οι μεταρρυθμίσεις αυτές που θα προτείνει ο κ. Τσίπρας να γίνουν αποδεκτές από το Eurogroup για να μην κάνουμε μαύρο Πάσχα», δηλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον REAL FM.

Και προσθέτει: «Δεν είναι όλοι στην ίδια συχνότητα. Ο κ. Τσίπρας κινείται με μία ταχύτητα και οι άλλοι ακόμα ανθίστανται. Ενδεχομένως για προσωπικούς λόγους, γιατί έχουν μείνει εκτός διαπραγμάτευσης, για χίλιους λόγους. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο, είναι ότι αυτή τη στιγμή, αντί να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια διαπραγματεύσεων αναζητούμε σε ποιον θα χρεώσουμε τον μουτζούρη. Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιον θα τον χρεώσουμε, αλλά αν θα υπάρξει μουτζούρης. Αν υπάρξει, θα τον χρεωθεί ο ελληνικός λαός».

«Αντιλαμβάνομαι, ότι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται και εκείνα, ότι η προσφορά τους μέχρι τώρα κρίνεται αρνητική. Ο κ. Βαρουφάκης, έχει μια κεντρική ευθύνη. 11,5 δισεκατομμύρια από τη συμφωνία επέκτασης της δανειακής σύμβασης γύρισαν πίσω. Κατά ομολογία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, το 1,5 δισ. καταλάθος. Εγώ δεν θεωρώ ότι μόνο το 1,5 δισ. είναι καταλάθος. Και τα 11,5 δισ. ερωτάται ο κ. Βαρουφάκης γιατί επέτρεψε να επιστρέψουν. Έχει βάλει την υπογραφή του από κάτω. Δεν έχει έρθει ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή των Ελλήνων να μας εξηγήσει», πρόσθεσε.

«Δέχομαι ότι αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς, αλλά δεν θα μπορούσαν να μείνουν εδώ για τυχών ανάγκη των τραπεζών; Γιατί έμεναν τόσο καιρό και δεν μένουν σήμερα; Εγώ προσεγγίζω την όλη υπόθεση καθαρά με ελληνικά κριτήρια. Το καλό για την πατρίδα είναι να πετύχει αυτή η συμφωνία. Ήταν θετική η παρουσία του κ. Τσίπρα στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί οι κύριοι σήμερα που μιλούν για ρήξη, δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες. Δεν υπάρχει πλέον ο ανεύθυνος, ο lifestyle υπουργός», σχολίασε σχετικά με τον  Βαρουφάκη η  Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Όταν βάζεις την υπογραφή σου κάτω από μια συμφωνία με την οποία φεύγει το ΤΧΣ, έχεις ευθύνη. Ορθώς η κυβέρνηση έκανε παράταση της δανειακής σύμβασης. Τώρα αν θέλεις να την ονομάσεις συμβόλαιο γάμου η μνημόνιο, δεν πρόκειται να σταθώ και να αντλήσω κομματικό όφελος από αυτά. Εγώ ανήκω σε αυτούς που λένε ότι οτιδήποτε είναι σωστό και επιβεβλημένο για τη χώρα, δεν θα το καταψηφίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: