19.3.15

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός...

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός - Media«Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός, διότι χρειάζονταν πρόσωπα με γνώση της τεχνουργίας των δανειστών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, σε...
συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM. 

Για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους ο Αλέξης Μητρόπουλος ειπε ότι «γραπτά είχα ζητήσει (από τον πρωθυπουργό) στις 18 Δεκεμβρίου να μην με συμπεριλάβει στο πρώτο υπουργικό σχήμα, όχι γιατί δεν ήθελα και μετανοώντας τώρα, διότι έπρεπε στην πρώτη φάση της επίτευξης συμφωνίας να είχαμε βοηθήσει κι άλλοι, που είχαμε βαθιά γνώση του ήθους και της τεχνουργίας των δανειστών. Μετανόησα διότι εκ των υστέρων κατάλαβα ότι στην πρώτη φάση παίζονταν τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια θέλω να πω ότι ίσως δεν έπραξα καλά που στις 18 Δεκεμβρίου στην Πολιτική Γραμματεία γραπτά του το δήλωσα, επειδή ήξερα μέχρι τότε ότι οι δανειστές, με οποιαδήποτε νωπή εντολή, εάν οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, με τη σύμπλευση του πολιτικού προσωπικού, θα είχαμε δυσκολίες. Δεν φαίνεται ότι δικαιώθηκα, αλλά πράγματι ίσως δεν έπραξα τότε καλά».

Σε ότι αφορά στην χθεσινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση επεσήμανε ότι: «Δεν ήταν η καλύτερη εικόνα. Αλλά δεν είναι κυρίως η ευθύνη της Προέδρου, αλλά ήταν όλο το κλίμα. Είναι η προϊούσα αμφισβήτηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Όλοι φέρουν ευθύνη, όλο το προεδρείο και εγώ που δεν συμμετείχα. Προήδρευσα τρεις ώρες και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αλλά θεωρώ ότι δεν είναι προεχόντως ευθύνη της Προέδρου. Είναι όλο το κλίμα, το οποίο προσπαθούν κάποια κόμματα να αναζητήσουν στοιχεία αντιπολίτευσης και ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: