30.3.15

Ο Σαμαράς βάζει στο «κάδρο» τον Τσίπρα...

Ως τον κύριο υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, θα κατηγορήσει ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό κατά την ενημέρωση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να...
ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους μιλώντας για «μνημόνιο Τσίπρα». Παράλληλα, θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα και θα υπεραμυνθεί των όσων έγιναν επί ημερών του, τονίζοντας ότι η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο, ενώ τώρα οδηγείται σε ένα νέο. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ακύρωσε λόγω της έκτακτης συζήτησης στη Βουλή την σημερινή του επίσκεψη στις Σκουριές, θα επιχειρήσει να στοχοποιήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον οποίο θα κατηγορήσει για διγλωσσία και θα ζητήσει να φέρει τη συμφωνία με τους δανειστές στο κοινοβούλιο. 

Ωστόσο, θα τονίσει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να υπερψηφίσει όσα νομοσχέδια εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την οδηγούν στον δρόμο της ανάπτυξης. 

Στην αντιπολιτευτική «φαρέτρα» του Αντώνη Σαμαρά θα είναι η υπόθεση Κατρούγκαλου αλλά και η πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε η κυβέρνηση. Στην σύσκεψη που θα έχει το πρωί με τους στενούς του συνεργάτες θα αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, καθώς τα χρονικά περιθώρια θα είναι ιδιαιτέρως στενά. 

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει στην πρωτολογία του μόλις 5 λεπτά στη διάθεση του, ενώ αν θελήσει να δευτερολογήσει ο χρόνος μειώνεται στα τρία λεπτά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: