27.3.15

Απάντηση Ν. Παρασκευόπουλου στη Ντ. Μπακογιάννη...

"Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και...
συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται", απαντά ο Ν. Παρασκευόπουλος για την επίσκεψη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Δομοκού.

Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Λέβα στις φυλακές Δομοκού όπου και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους φυλακισμένους. 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε ερώτηση στον υπουργό δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ρωτώντας αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες. 

Στην ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ απάντησε ο υπουργός, ως εξής: «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τα θεσμικά της όργανα. Οι βουλευτές έχουν ξεχωριστό θεσμικό ρόλο, που καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται.

Άλλωστε ρητά προβλέπεται στο άρθρο 52 του Σωφρονιστικού Κώδικα η δυνατότητα επισκέψεων στις φυλακές από εκπροσώπους του κοινοβουλίου και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο πεδίο των φυλακών καθορίζεται από τις ήδη εξαγγελμένες αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφάνειας στην ποινική καταστολή.»...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: