21.3.15

Κατρούγκαλος: Προβοκάτσια και πλαστογραφία το δημοσίευμα...

Κατρούγκαλος: Προβοκάτσια και πλαστογραφία το δημοσίευμαΓια «προβοκάτσια» και «πλαστογραφία» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που δίνει με αφορμή το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής", το οποίο...
υποστήριζε ότι υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους έως και το 2015.

Αφού τόνισε ότι βάσει των πληροφοριών που είχε «την περίμενε την επίθεση», σημείωσε πως όλες οι «σχετικές αγωγές είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014. Κανένας δικηγόρος δεν έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά το 2015». 

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε πως «εάν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω».  Όπως σημείωσε, το επίμαχο συμφωνητικό που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα είναι άσχετο με με την επιστροφή διαθέσιμων υπαλλήλων στο δημόσιο και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά. 

Ο αναπληρωτής υπουργός, επανέλαβε πως εάν κοίταζε τι τον συμφέρει προσωπικά, θα έμενε στις Βρυξέλλες, και δεν θα αποδεχόταν τη θέση. 

Τι υποστήριζε το δημοσίευμα

Στο δημοσίευμα του Βήματος γίνεται λόγος για προμήθεια ύψους 12% που φέρεται έχει κατοχυρώσει το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε συμφωνητικά και στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

Όμως το Βήμα της Κυριακής παραθέτει στοιχεία ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν έντονες με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ζητούν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: